Mexická vegetariánská směs

Tradiční mexická chuť rajčat, paprik a cibule se na křupavém chlebu (z obiloviny) snoubí s luštěninou, a tak společně dodají tělu plnohodnotné spektrum všech esenciálních aminokyselin.

Nemám co bych dodala, vy si nechte chutnat! 🙂

Ingredience na 1 porci

  • 1 lžíca extra panenského olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 1 bílá paprika
  • 1/2 konzervy nebo hrst (200g) ve vodě propláchnutých červených fazolí z konzervy
  • hrst (110g) cherry rajčátek
  • 2 velké plné hrsti čerstvého špenátu
  • 1 malý prolisovaný stroužek česneku
  • 1/3 lžičky mleté červené papriky
  • 1/3 lžičky oregana
  • špetka kajenského pepře nebo chilli (nebo více podle chuti)
  • špetka mletého římského kmínu
  • špetka růžové himalájské soli
  • mletý pepř na dochucení

Příprava

Na oleji v nepřilnavé pánvi dorůžova opeču najemno nasekanou šalotku. Následně přihodím na kostičky pokrájenou papriku a restuji přibližně 3 minuty. Přidám na čtvrtky pokrájená cherry rajčátka a fazole a vše dusím další 2-3 minuty. Vypnu sporák, do horké směsi jsem přidám špenát a vše promíchám. Nakonec dochutím veškerým kořením. Loupanými konopnými semínky posypanou směs podávám na toastovaném kváskovém žitném chlebu.

Vaše Maruška