Lívance bez mouky s karamelizovanou broskví

Miluji snídaně na sladko, když jsou jen z opravdových surovin, z žádného polotovaru, sáčku apod. a dle mých chutí a představ.

Tato snídaně je krásnou ukázkou, že kupovat pytlíkové lívance je netřeba, nemusíte ani vlastnit žádnou „alternativní“ mouku.

Osobně lívancové těsto dochucuji skořicí, ale hodí se i mletý zázvor, hřebíček, mletá vanilka,  muškátový květ….prostě využijte koření a chutě, které nám příroda nabízí, abyste si maximálně pochutnali 🙂

Ingredience na 1 porci

  • 2 vejce
  • 1 měkký, zralý banán
  • 1 broskev
  • koření dle preferencí (skořice, mletý zázvor, hřebíček apod.)
  • kokosový olej na vymazání
  • půlka hořké čokolády (75% a výš) na dozdodení

Příprava

Vejce rozmixuji s banánem na tekuté těsto tyčovým mixérem. Nepřilnavou pánev rozehřeji, potřu kokosovým tukem a nalévám na ni těsto tak, aby vznikly středně veliké placičky ve tvaru lívanců (lze použít i lívanečník). Placičky opékám na středním stupni cca 4 minuty na každé straně.

Broskev pokrájím na tenké (asi tak 0,5 cm) plátky a stejným způsobem je opékám na kokosovým olejem potřené nepřilnavé pánvi dozlatova.

Lívance pokládám na talíř a střídám s teplou broskví. Pak už jen vychutnávám posypané strouhanou čokoládou……a jsou famózní 🙂

Vaše Maruška