Řepa s křenem, jablkem a octem

Tak trochu navazuji na můj předchozí recept na raw řepnou pomazánku a dnes vystavuji variantu řepy připravené na páře, která se hodí taktéž na chleba nebo jako samostatná příloha.

Nenechte se zmást ilustračním obrázkem, níže vystavené množství nebude na 2 plné sklenice od utopenců – ty jsem připravovala a věnovala na akci v kladenském kině Sokol jakožto přílohu k jitrnicím 🙂

Tato řepa je naprosto vynikající!

Ingredience

  • 3 středně velké (500g) řepy
  • 10 cm (100g) křenu  (nebo dle potřeby)
  • 1 sladké jablko
  • 1 lžíce ume octa (= japonský švestkový ocet sladko-kyselé ovocné chuti) (lze nahradit jablečným octem)
  • růžová himalájská sůl dle potřeby

Příprava

Řepy jsem oloupala, rozčtvrtila a dala vařit v páře do změknutí (cca 50 minut). Mezi tím jsem si oloupala křen, jablko, které jsem zbavila semínek. Vše jsem pak nastrouhala a smíchala s octem a solí.

Vaše Maruška