Paleo focaccia z květáku s vůní Itálie

Ingredience na 20 kousků

  • 400g květákových hlaviček
  • 1 hrnek (100g) mandlové mouky
  • 1/4 hrnku (35g) kokosové mouky
  • 1/4 hrnku (35g) tapiokového škrobu
  • 160 ml tučného kokosového mléka
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky himalájské soli
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 4 vejce

Na ozdobení

  • 1 lžíce čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • 1 hrst zelených oliv
  • 1 hrst nasekaných sušených rajčat
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje (na pokapaní před upečením)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje x prolisovaný stroužek česneku (na potření po upečení)

Příprava

Květák jsem rozmixovala v kuchyňském robotu na konzistenci kus kusu a povařila ve vodě cca 5 minut. Následně jsem jej slila přes utěrku a sítko a po vychladnutí jsem skrze utěrku vymačkala přebytečnou vodu z květáku tak, jako ukazuji v receptu na květákovou pizzu ZDE.

Ostatní ingredience smíchám dohromady a přidám květák zbavený vody.

Do plechu (35 cm x 25 cm) dám pečící papír a propracované těsto rozetřu na papír.

paleofocaccia2

Vršek ozdobím rozmarýnem, pokrájenými olivami, nasekanými sušenými rajčaty a pokapu olivovým olejem.

Vložím do předem vyhřáté trouby na 210°C a peču 25 minut.

Nadýchaný chléb mašlovačkou potřu olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem, nechám vychladnout a nakrájím.

paleofocaccia1

Vaše Maruška