Salát s karamelizovanou broskví

Salát, který nasytí a uspokojí chuťové pohárky 🙂

Ingredience na 1 porci

  • 100g zelených listů salátu (dle vlastního výběru – baby špenát, polníček, římský salát, ledový salát apod.)
  • 1 lžička ghí nebo másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelné)
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 středně velká měkká broskev
  • skořice na posypání
  • 1 lžíce ghí nebo másla
  • loupaná konopná semínka na posypání
  • 60g grilovaného masa (použila jsem hovězí steak)

Příprava

Zelené listy omyji v octové vodě a scedím.

Na lžičce ghí krátce (cca 30 sek) restuji prolisovaný česnek a strouhaný zázvor. Pak koření i s tukem sliji do mističky a nechám vychladnout. Následně přimíchám kajenský pepř.

Broskev zbavím pecky a nakrájím ji na cca 0,5 cm plátky. Plátky pak opékám na 1 lžíci ghí asi tak minutu z každé strany a na pánvičce ještě posypávám mletou skořicí.

Do zelených listů vmíchám vychladlé koření s tukem, 1 lžíce jablečného octa. Dám na talíř, na zeleň položím plátky teplé broskve a na plátky pokrájený steak. Na dozdobení zlehka zasypu konopnými semínky.

S masem to osobně moc nepřeháním – kolem 60g hotového masa mi bohatě stačí.

Vaše Maruška