Čočkovo-batátový salát s marinovaným tofu

Poslední dobou jsem si oblíbila veganské pokrmy. Salát z čočky, batátů a sušených rajčat nemá chybu, je velmi rychle připraven a chutná i za studena. Můžete si jej dát samotný, nebo jako přílohu. Namísto masa jsem tentokrát zařadila marinované, grilované tofu a velmi jsem si pochutnala. Co dodat? Nechte si chutnat i vy 🙂

1 porce salátu (bez tofu) obsahuje 1714 kJ; 410 kCal; 12g bílkovin, 55g sacharidů, 13g tuků, 11g vlákniny

1 porce s tofu obsahuje 2543 kJ; 607 kCal; 31g bílkovin, 59g sacharidů, 25g tuků, 11g vlákniny

INGREDIENCE NA 3 PORCE

  • 4 lžíce (40ml) panenského olivového oleje
  • 1 veliký (700g) batát-sladký brambor
  • plechovka (310g) čočky
  • pytlík (100g) sušených rajčat bez oleje
  • 1 vrchovatá lžička kari
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • růžová himalájská sůl a pepř na dochucení

NA TOFU (1 PORCE)

  • 120 g marinovaného tofu (použila jsem Natures promise)
  • 2-3 špetky kari
  • růžová himalájská sůl a pepř na dochucení

PŘÍPRAVA

Oloupaný batát jsem nakrájela na centimetrové kostičky a na oleji je restovala dozlatova a do změknutí 15 min.

V průběhu restování jsem slila nálev z čočky, nakrájela sušená rajčata na drobné kousky, jarní cibulku nasekala na kolečka a koriandr najemno.

Vše jsem pak smíchala s hotovými batáty.

Na pánvi jsem si ještě samostatně připravila tofu tak, že jsem z obou stran ogrilovala nakrájené a kari, solí a pepřem posypané plátky tofu.

Fotogalerie

Vaše Maruška