Základní snídaňová cereální směs

Tato snídaně je dokonalou alternativou klasických cereálií, které potkáváte v supermarketu, s malým drobným ale poměrně zásadním rozdílem pro úspěšné hubnutí – nezvyšuje hladinu cukru v krvi.

Touto velmi chutnou, voňavou a křupavou směsí semínek odpovídám všem na otázku, jak nahradit klasické musly a ovesné vločky k snídani.

Půl hrníčku hotové cereálie stačí s čímkoliv, na co jste k snídani zvyklí. Osobně mám ráda kombinaci snídaňové směsi s 1 nahrubo nastrouhaným jablkem, skořicí a trochou strouhaného zázvoru. Lahůdkou je taktéž varianta s mandlovým mlékem, lžičkou nepraženého kakaa a máku. Občas ujíždím i na mixu směsi s BIO selským jogurtem a malou hrstkou sušených nesířených třešní.

Variant je naštěstí tolik, že i se stejnou základní směsí můžete mít každý den jinou snídani 🙂

Ingredience (na 1 várku – plná velká uzavíratelná sklenice)

  • ¼ hrnku rozinek
  • ½ hrnku kokosového mléka
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ lžičky mandlového extraktu
  • 2 hrnky slunečnicových semen
  • 2 hrnky dýňových semen
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 hrnek mandlových plátků
  • 2 hrnky kokosových vloček

Příprava

Rozinky jsem rozmixovala na lepivou pastu, do které jsem pak přidala kokosové mléko, rozpuštěný olej, vanilkový a mandlový extrakt. Vše jsem pořádně promíchala. Ostatní ingredience jsem s touto pastou důkladně promíchala ve větší míse.

Nakonec jsem celou směs rovnoměrně rozvrstvila na velký plech s pečícím papírem a dala do předem předehřáté trouby na 175 °C.

snidanovecerealie7

Pekla jsem 30 minut tak, že po každých deseti minutách jsem vařečkou směs zamíchala a zase rozprostřela, aby nebyla chycená až příliš na krajích. Po 30 minutách je vše krásně opečené dozlatova a křupavé.

Po vychladnutí jsem hotovou snídaňovou směs přesypala do větší skleněné uzavíratelné nádoby.

snidanovecerealie4

Další varianty……..

snidanovecerealie6

Vaše Maruška