Přes noc namáčené vločky (vysokoproteinová snídaně)

Přes noc namáčené vločky jsou pro mě ideální způsob, jak si večer bez práce připravit snídani a ráno už jen sáhnout do lednice pro hotové jídlo. Baví mě, že si můžu chutě obměňovat podle toho, na co mám zrovna náladu – ať už na něco čokoládového, s banánem nebo na příchuť jablečného závinu.

Tentokrát tu mám tři jednoduché a rychlé varianty: jablka se skořicí, arašídy s čokoládou a maliny s vanilkou. Všechny mají jednu velkou výhodu – díky vysokému obsahu proteinu a ovesnýmvločkám zasytí na celé dopoledne a skvěle podpoří regeneraci i aktivní životní styl. Navíc si můžete ingredience i příchutě proteinu snadno obměnit podle toho, co máte doma. Pak stačí vychutnávat po vrstvách či smíchat v jednu kaši.

Dobrou chuť!

1 porce JABLEK SE SKOŘICÍ obsahuje 487 kCal; 2040 kJ; 35g bílkovin; 68g sachridů; 7g tuků a 9g vlákniny

1 porce ARAŠÍDŮ S ČOKOLÁDOU obsahuje 614 kCal; 2572 kJ; 32g bílkovin; 64g sachridů; 24g tuků a 10g vlákniny

1 porce MALIN S VANILKOU obsahuje 454 kCal; 1902 kJ; 35g bílkovin; 58g sachridů; 7g tuků a 13g vlákniny

INGREDIENCE NA 1 PORCI

JABLKA SE SKOŘICÍ

  • 75ml mandlového mléka bez cukru
  • 40g ovesných vloček s klíčky
  • 5g (1 lžička) chia semínek
  • 15g proteinu (1/2 odměrky – slaný karamel)
  • 130g (1 balení) skyr jogurtu bez tuku
  • 5ml (1 lžička) javorového sirupu
  • 175g (1 celé, malé) jablko
  • 1/2 lžičky skořice

ARAŠÍDY S ČOKOLÁDOU

  • 75ml mandlového mléka bez cukru
  • 40g ovesných vloček s klíčky
  • 5g (1 lžička) chia semínek
  • 130g (1 balení) skyr jogurtu bez tuku
  •  5g (1 lžička) nepraženého kakaa
  • 5ml (1 lžička) javorového sirupu
  • 90g (1 malý) banán
  • 25g (1 lžíce) burákového másla
  • 10g (malá kostička) 85% hořké čokolády

MALINY S VANILKOU

  • 75ml mandlového mléka bez cukru
  • 40g ovesných vloček s klíčky
  • 5g (1 lžička) chia semínek
  • 15g proteinu (1/2 odměrky – vanilkový)
  • 130g (1 balení) skyr jogurtu bez tuku
  • 10ml (2 lžičky) javorového sirupu
  • 125g (1 vanička) malin

PŘÍPRAVA JABLEK SE SKOŘICÍ

Do skleněné dózy jsem nalila mandlové mléko, přidala skořici, chia semínka, protein a vločky – to byla moje první vrstva.
Jablko jsem oloupala, nastrouhala nahrubo, promíchala se skořicí a polovinu směsi jsem dala do sklenice jako další vrstvu.
Skyr jsem ochutila javorovým sirupem a rozprostřela na jablka.
Navrch jsem přidala zbylou část nastrouhaného jablka se skořicí.

PŘÍPRAVA ARAŠÍDŮ S ČOKOLÁDOU

Do skleněné dózy jsem smíchala mléko, chia semínka a vločky – to byla základní vrstva.
Banán jsem rozmačkala a promíchala s arašídovým máslem, polovinu směsi jsem rozetřela na vločky.
Skyr jsem dochutila kakaem a javorovým sirupem, přidala jako další vrstvu.
Potom jsem přidala zbylou část banánovo-arašídové směsi.
Navrch jsem nastrouhala kousek hořké čokolády.

PŘÍPRAVA MALIN S VANILKOU

Do skleněné dózy jsem dala mléko, chia semínka, protein a vločky – to byla první vrstva.
Maliny jsem rozmačkala vidličkou, několik malin jsem si nechala stranou na ozdobení. Rozmačkané maliny jsem smíchala s jogurtem a javorovým sirupem, směs jsem přidala do dózy.
Na závěr jsem vše dozdobila čerstvými malinami.

Vaše Maruška