Čokoládovo-proteinové vafle s acai polevou

Co bych si bez banánů počala? 🙂 V protější prodejně zeleniny a ovoce už mne dobře znají a vědí, že jim skoupím poslední zásoby pěkně tmavě hnědých banánů. Ty jsou totiž nejsladší a pro tělo nejlépe stravitelné. Ten bezpočet lívanců a vaflí, co jsem z nich udělala na milión způsobu, je k nezaplacení. Dnes čokoládová verze s 100% konopným proteinem a polevou z jedné superpotraviny nabité antioxidanty.

P.S.: Dětem lehce doslazuji, mně ne. Osobně miluji hořkou čokoládu, takže lívance naprosto vyhovují mým chuťovým buňkám – sladká omáčka je pro mne k doslazení celého pokrmu akorát. Vám doporučím sladit tolik, kolik uznáte za vhodné. Trocha přírodního sladidla samozřejmě neuškodí – otázkou do pranice však zůstává, zda je potřeba vůbec sladit a zvykat si na sladké pokrmy.

Ingredience na 2 porce

  • 1 banán
  • 2 vejce
  • 1/8 hrnku (15g) mandlové mouky nebo mletých mandlí
  • 3 lžíce (30g) 100% konopného proteinu
  • 3 lžíce (20g) nepraženého kakaa
  • 2 lžičky mleté vanilky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky růžové himalájské soli
  • 1 lžíce kokosového cukru (volitelné, nebo jiné přírodní sladidlo)
  • BIO kokosový olej na potření vaflovače

 Na polevu

  • 1 banán
  • 3 lžičky acai berry v prášku
  • 2 hrsti kustovnice čínksé/goji (nebo jiné oblíbeného nesířeného sušeného ovoce)

Příprava

Ingredience na těsto rozmixuji tyčovým mixérem ve vysoké nádobě na jemné těsto. Rozehřeji vaflovač, který potřu kokosovým tukem a vliji těsto na vafle. Nenalévám až po okraj, jelikož těsto ještě nabude na objemu, tak aby nepřeteklo. Opékám cca 4 minuty.

Hotové vafle polévám rozmixovaným banánem s práškem z acai berry a posypu kustovnicí.

Vaše Maruška