Mozeček

Na této české klasice snad ani není, co zkazit.

Jaká výhra, že toto jídlo je zdravé, sytivé a poměrně rychle uvařené.

Kdo chce, může si přimíchat do směsi i jeden uvařený brambor.

Ingredience (na 1-2 porce)

  • 1 lžíce kvalitního másla nebo Ghí (přepuštěného másla)
  • 1 šalotka
  • 2 hrnky květáku rozděleného na růžičky
  • 2-3 vejce
  • ½ jarní cibulky
  • Himalájská sůl
  • Mletý pepř

Postup

Květák jsem si rozdělila na růžičky a dala do parního hrnce vařit do měkka na 20 min. Pak jsem na ghí orestovala najemno pokrájenou cibulku do růžova a přimíchala k ní hotový květák a rozkvedlaná vejce. Míchala jsem do ztuhnutí vajec a vzniklou směs jsem naservírovala na talíř. Na talíři dochutím kořením (sůl, pepř) a posypu nasekanou jarní cibulkou. Celá směs mi stačila jako jedna porce, ke které si dávám kvašenou okurku.

Vaše Maruška