Smoothie s jablky, kiwi a okurkou

smoothieskiwiaokurkou1

V obchodě jsem poprvé koupila čínské zelí „Pak Choi“ a tak jsem ho musela hned vyzkoušet v zeleném nápoji.

Využila jsem všeho, co dům dal, a smoothie bylo na světě!

Nebojte se experimentovat – každé ovoce lze nahradit jiným. Zeleně je také velká spousta variací. Když neseženete čínské zelí, nahraďte je třeba 2 velkými listy kapusty

Ingredience (na cca 3-4 porce)

  • 200 g špenátu
  • 7 listů (130g) čínského zelí „Pak Choi“
  • 2 menší sladká jablka
  • 1 oloupané kiwi
  • ½ menší okurky
  • 600 ml vody

Příprava

Na dno mixéru jsem dala na čtvrtky pokrájená jablíčka zbavená pouze bubáku a stopky (nemáte-li jablka v BIO kvalitě, oloupejte je). Dále jsem přidala na čtvrtky nakrájenou oloupané a kiwi a na cca 3 cm kolečka nakrájenou okurku (oloupejte okurku, není-li BIO). Na ovoce jsem dala omyté listy špenátu a zelí. Vše jsem zalila vodou a mixovala na plné otáčky ¾ minuty.

Vaše Maruška