Jablečno-quinoová pečená snídaně

K dnešní snídaňové variaci mne inspirovala návštěva DM, kde jsem zakoupila 2 základní suroviny. Objevila jsem tam totiž bezva složení jablečného pyré s rakytníkem a quinoa vločky. V DMku prodávají také drcená lněná semínka.

Jinak lze samozřejmě použít klasické jablečné pyré a vločky dle vlastního výběru.

Pečení se náramně vydařilo – dlabala jsem rovnou z keramické misky na muffiny, kterou budu používat častěji, jelikož velikostně mi plné vychází na 1 ideální porci (= plná hrst otevřená hrst) 🙂

Ingredience na 2 porce

  • 1/2 hrnku quinoových vloček
  • 1 hrnek jablečného pyré (použila jsem pyré z jablka a rakytníku)
  • 4 lžíce kefíru
  • 4 bílky
  • 3 lžíce drcených lněných semínek
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 špetky muškátového květu
  • 1 špetka růžové himalájské soli
  • 2 kostičky kvalitní hořké čokolády (volitelné)
  • 2 lžičky drcených nepražených kakaových bobů (volitelné)

Příprava

Vločky smíchám s jablečným pyré a kefírem a nechám přes noc odstát, aby vločky změkly. Ráno si našlehám z bílků tuhý sníh. Ten pak společně s ostatními ingrediencemi přimíchám k vločkám.

Těsto vliji do keramické nádoby na muffiny. Kdo si chce muffin vylepšit a dodat jim čokoládovou příchuť (já osobně čokoládu miluji), může si do středu těsta zapíchnout čtvereček hořké čokolády a posypat ho kakaovými boby.

Peču v předem vyhřáté troubě při 180°C 25 minut.

Lze jíst teplé i studené 🙂

Vaše Maruška