Cuketové nudle se špenátovým pestem

Konečně jsem si pořídila spiralizér (hledala jsem nějaký do tisícovky a podařilo se mi najít šikovný za celkem slušnou cenu).

Cuketové nudle jsem toužila udělat už dlouho bez manuálního krájení nožem – celé jídlo jsem měla díky mému novému pomocníkovi během 15 minut hotové a chuťově se povedlo.

Klasické nudle to nebudou nikdy (to nečekejte), ale ta pestrost chutí, které nám příroda dává v její čistotě, stojí za to objevovat 🙂

Ingredience na 1 porci

  • 1 menší cuketa
  • 6 rajčat sušených na slunci v oleji
  • 60g (velmi napěchovaný 1 hrnek) čerstvých lístků špenátu
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1/4 zralého avokáda
  • 5 černých oliv

Veganský parmazán

  • ½ hrnu (110g) ořechů kešú
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • ¼ lžičky Himalájské soli

Postup

Ingredience na parmazán mixuji v kuchyňském robotu na konzistenci strouhanky.

Ve spiralizéru jsem si připravila nudle. Pak jsem rajčata, špenát a česnek rozmixovala tyčovým mixérem na zelené pesto, které jsem vmíchala do nudlí. Nudle jsem posypala pokrájeným avokádem, na kolečka nakrájenými olivami a 2 lžícemi veganského parmazánu.

Můžete také posypat oblíbenými bylinkami jako je třeba nasekaná petrželka, pažitka nebo bazalka.

cuketovenudle

Vaše Maruška