Nízkosacharidový jídelníček na 8 týdnů

Milí Rutiňáci a Rutiňačky,

Naše poslední výživová výzva „1. měsíc v ketóze s opravdovým jídlem“ skončila. S nově nastaveným režimem, který zahrnuje skutečné a průmyslově nezpracované suroviny, je nám dobře. Sama na sobě vidím a cítím výsledky – energie bez kolísání, zářivá pleť, výborné trávení bez nadýmání, 2 dovolenková kila tuků dole, zpět ve formě s dobrou náladou i na podzim. Cítím se skvěle a dle vašich reakcí a emailů vím, že i vám výzva pomohla řešit různé neduhy či nadbytečná kila. Ketóza je jedinečný stav, který nám při správné skladbě jídelníčku až 75% tuků x 20% bílkovin x až 10% sacharidů, přiblíží, jak veliké porce si tělo může dovolit, aby bylo syto a přijalo vše, co potřebuje.

ŽIVOT BEZ CUKRU JE CESTA

Protože v tom, co dělám (díky vám a vaší zpětné vazbě), vidím smyl, rozhodla jsem se reagovat na vaše dotazy „Jak dál postupovat po ukončení keto jídelníčku“ a naši výzvu prodlužuji o dalších 8 týdnů. Pozvolně přejdeme na nízkosacharidovou/paleo stravu, která bude opět bohatá na suroviny v té nejpřirozenější a nejpřírodnější formě, protizánětlivá koření a suroviny podporující náš střevní mikrobiom – bez doplňků stravy. Volně tak navážeme na náš zajetý jídelníček, mírně ubereme na tucích a navýšíme lehce sacharidy. Tvorba jídelníčku bude v souladu s Rutina výživovým programem, a tak si budeme moci dopřát i nějaké to ovoce, občasnou přílohu z kvalitních superpotravin (bez lepku) s tím, že příjem bílkovin (stejně jako v ketóze) bude umírněný a pro tělo dostačující. Opět se zaměříme i na kvalitnější zdroje některých surovin. Během celé doby můžete cvičit dle našich týdenních plánů, které váš stav a cestu za lepším životním stylem podpoří a uspíší. Půjdeme tedy cestou pravidelného pohybu a života bez cukru, který je pro zdraví a naši optimální váhu tak zásadní!

VÍTE, CO TO ZNAMENÁ?

Budeme mít dobře zajetý a vybudovaný zvyk v jídelníčku a cvičení a můžeme s klidným srdcem navázat na vše, co jsme se do té doby naučili a osvojili. Zvyk je pouhé opakování něčeho neustále dokola a 84 DNÍ JÍDELNÍČKU je už slušný základ v přetváření našich dosavadních zvyklostí. Vše je dostupné na webu během aktivního VIP členství.

1. týden nízkosacharidového stravování

2. týden nízkosacharidového jídelníčku

3. týden nízkosacharidového jídelníčku

4. týden nízkosacharidového jídelníčku

5. týden nízkosacharidového jídelníčku

6. týden nízkosacharidového jídelníčku

7. týden nízkosacharidového jídelníčku

8. týden nízkosacharidového jídelníčku

Vaše Maruška