Dýňové truffles s pomerančovo-rumovou příchutí (paleo, vegan)

Dalším námětem na zdravé mlsání jsou nepečené kuličky z dýňového pyré. Na svátky se budou hodit 🙂

1 porce (6 kuliček) se skládá z 300 kCal, 22 g tuků, 6 g bílkovin a pouhých 10 g sacharidů

Ingredience na 30 kuliček (5 porcí)

  • 1/4 hrnku (85 g) mandlového másla (kupuji v drogerii DM)
  • 1/4 hrnku (60 g) dýňového pyré (viz doplnění receptu níže)
  • 1/4 hrnku (45 g) BIO kokosového oleje (pokojové teploty)
  • 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 1/2 lžičky mleté vanilky (kupuji v drogerii DM)
  • 1/2 lžičky (a něco navíc na posypání) mleté sušené pomerančové kůry (kupuji v drogerii DM)
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka muškátového květu
  • špetka hřebíčku
  • špetka růžové himalájské soli
  • 2 lžíce „tuzemáku“ (volitelné)
  • 3 vrchovaté lžíce (35 g) kokosové mouky

Na polevu

  • 60 g kvalitní hořké čokolády (nad 75% kakaa)

Příprava dýňového pyré

1 menší dýni (lze použít máslovou, hokkaido, na vaření…) jsem rozpůlila, zbavila semínek, nakrájela na kostičky a dala péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi hodinu. Nechala jsem vychladnout a v kuchyňském robotu jsem dýni rozmixovala na pyré.

Skladuji v lednici.

Příprava truffles

Mandlové máslo, dýňové pyré a kokosový olej jsem tyčovým mixérem rozmixovala na kaši, do které jsem vmíchala ostatní ingredience a připravila těsto. S těstem se ihned velmi dobře pracuje, a tak jsem z něho vyválela kuličky a nechala je 2 hodiny odpočívat v lednici. Následně jsem rozpustila čokoládu a kuličky napíchnuté na párátko jsem v čokoládě obalila a dala napíchnutou stranou dolů na pečící papír.

Kuličky posypu pomerančovou kůrou a dám ztuhnout do chladu.

V lednici vydrží týden až dva a v mrazáku až 3 měsíce.

Vaše Maruška