Cuketové nudle carbonara (keto, Whole30, bez laktózy)

Cuketové nudle připravuji velmi ráda a velmi ráda měním suroviny, se kterými je kombinuji. Dnes jsem připravila tyto zeleninové nudle na carbonara způsob a moc jsem si pochutnala. Lahůdkové droždí dodá jídlu báječnou sýrovou chuť a slanina je prostě slanina 😉

1 porce  obsahuje 2087 kJ; 498 kCal; 25,5g bílkovin, 15,5g sacharidů, 36,5g tuků

Ingredience na 2 porce

na cuketové nudle

  • 2 středně veliké cukety (700g)
  • 1 a 1/2 lžičky růžové himalájské soli

na omáčku

  • 200 ml BIO kokosového mléka
  • 3 lžíce (30 g) lahůdkového droždí
  • 2 vejce
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • růžová himalájská sůl a mletý pepř dle potřeby

ostatní ingredience

  • 60g slaniny (bez přidaného cukru)
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Příprava

Spiralizérem vytvořím cuketové nudle (lze je také naškrábat na ploché nudle škrabadlem na brambory) a přimíchám do nich sůl. Nechám je v míse asi 30 minut odpočívat, aby pustily šťávu, pak z nich šťávu dlaní vymáčknu a sliji z mísy pryč.

Omáčku si připravím tak, že kokosové mléko, lahůdkové droždí a vejce rozkvedlám a pozvolna přivedu v kastrůlku k varu. Za stálého míchání nechám asi minutu probublávat a houstnout. Pak omáčku sundám ze sporáku a vmíchám do ní prolisovaný česnek, sůl a pepř.

Na nepřilnavé pánvi si nakonec dozlatova opeču na kostičky nakrájenou slaninu.

Ke slanině přidám cuketové nudle, které ještě asi minutu ohřívám, a na závěr vmíchám omáčku.

Hotové jídlo zasypu nasekanou petrželkou.

Vaše Maruška