Mrkvovo-květáková rýže

Jedna z nejlepších, nejjednodušších a nechutnějších příloh vůbec!

Květákovou rýži jsem si velmi oblíbila, recept na ní jsem vystavovala ZDE. Nedávno mi kamarádka poradila obohatit ji o mrkev. No páni, tohle je chuťová bomba jen ze samé zeleniny.

Ingredience na 4-6 porcí

  • 1 velká (125g) bílá cibule
  • 2 lžíce másla nebo ghí (20g) + další 4 lžíce másla nebo ghí (40g)
  • 3 středně veliké (300g) mrkve
  • 1 středně (500g) veliký květák
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky růžové himalájské soli
  • špetka drceného pepře na zvýraznění chuti

Postup

Mrkev jsem oloupala, nakrájela na cca 3 cm kousky a vložila do kuchyňského robota s esovitými noži. Do mixéru jsem přidala na růžičky nalámaný květák. Vše jsem rozmixovala na konzistenci kuskusu.

kvetakovomrkvovaryze

Na velké nepřilnavé pánvi jsem zpěnila 2 lžíce másla s na jemno pokrájenou cibulkou, kterou jsem restovala pár minut dorůžova. Pak jsem přidala rozmixovaný květák s mrkví, 4 lžíce másla a směs restovala dalších deset minut.

Vypnula jsem sporák a „rýži“ jsem dochutila solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše jsem pořádně promíchala.

Vaše Maruška