Quinoa salát s pórkem a brokolicí (vegan)
Salát z quinoy, pórku a čerstvé brokolice je výborný teplý i studený a hodí se jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Senzační je také se strouhaným kozím sýrem a trochou rozinek.
Vaše tělo v jedné porci obdrží spoustu cenných látek a jídlo nasytí velmi.
Nechte si chutnat 🙂
Ingredience na 3-4 porce
- 100g (1/2 hrnku) nevařené černé quinoy (či jiné barvy quinoy)
- 3 hrsti (100g) mandlí
- 1 celý pórek
- 4 lžíce avokádového oleje (nebo extra panenského olivového oleje)
- 150g (cca 3 hrsti) růžiček brokolice
- 3 lžíce lahůdkového droždí (pro dodání sýrovější chuti a vitamínů Bkomlexu – lze ale vynechat)
- 2 lžíce tamari omáčky (nebo klasické sójové omáčky)
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1/2 lžičky růžové himalájské soli
- 2 lžíce (cca 3 stonky) lístků čerstvé majoránky (nebo lžička sušené majoránky)
- 1/2 lžičky mleté uzené papriky (nebo klasické sladké papriky)
- mletý pepř na dochucení
Příprava
Quinou jsem dle návodu uvařila a nechala vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím jsem rozkrájela pórek na menší kusy, omyla ho a v kuchyňském robotu rozsekala na malé kousky.
Pórek jsem následně podusila na oleji do změknutí (asi deset minut). Mandle jsem rozsekala v mixéru taktéž, brokolici rozdělila na malé růžičky a vše smíchala se zbývajícími ingrediencemi v jedné míse dohromady.
Diskuze
[…] TIP NA RECEPT OD MARUŠKY: Pro teplé letní dny je ideální salát z quinoi, pórku a brokolice. […]