Coleslaw z červeného zelí (nízkosacharidové, keto)

Coleslaw jsem naposledy připravovala pro 1 měsíc v ketóze s opravdovým jídlem. Nyní se mi skvěle hodí jako příloha ke grilovanému masu 🙂

1 porce obsahuje 238 kCal, 18 g tuků, 4 g bílkovin a 14 g sacharidů

Ingredience (na 3 porce)

  • 1/4 červeného, hlávkového zelí (410g)
  • 2 veliké mrkve (200g)
  • 3cm kořene křenu (nebo více či méně dle preferencí 🙂 )
  • 180g zakysané smetany (používám Kunín Šéfkuchař 30% Zakysaná smetana)
  • šťáva z 1/2 malého citrónu
  • růžová himalájská sůl dle potřeby
  • mletý pepř dle potřeby

Příprava

Zelí nastrouhám nahrubo. Oloupanou mrkev i křen nastrouhám najemno. Vše smíchám se zakysanou smetanou, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Výborný je salát i s nasekanou hladkolistou petrželkou 🙂

Vaše Maruška