Celerovo-křenová pomazánka (paleo, nízkosacharidová, bez laktózy)

Pomazánku ze syrového celeru a křenu můžete máznout stejně jako já (viz ilustrační foto) na můj nízkosacharidový chleba nebo na kváskový, celozrnný špaldovo-žitný chléb, nebo si ji jednoduše dopřát jako přílohu třeba ke grilovanému masu.

Celá várka pomazánky obsahuje 8731 kJ; 2085 kCal; 16g bílkovin, 69g sacharidů, 194g tuků

Ingredience na pomazánku

  • 1 malá bulva celeru (500g)
  • 150g křenu
  • 270g majonézy (odkaz na domácí majonézu přikládám ZDE)
  • 1 lžička růžové himalájské soli
  • mletý pepř dle chuti
  • 3 lžíce citrónové šťávy

Příprava

Oloupaný celer a křen nastrouhám najemno a smíchám s ostatními ingrediencemi.

Vaše Maruška