Rychlá ovesná nevařená snídaně

Jaro klepe na dveře a s ním začínám i méně tepelně upravovat suroviny. Pořád a velmi ráda využívám zahřívacích a protizánětlivých koření, ale postupný nájezd na čerstvou stravu ve větším poměru pomalu ale jistě zařazuji do svého jídelníčku – obzvlášť, když tak venku pěkně svítí sluníčko 🙂

Ovesné vločky samy o sobě lepek neobsahují, ale mohou být lepkem při zpracování ve výrobě kontaminovány. Chcete-li mít bezlepkovou jistotu, hledejte vločky s nápisem bez lepku.

Ingredience na 3-4 porce:

Ořechová drobenka

  • 1 hrnek (100g) pekanových nebo vlašských ořechů
  • 2 malé hrsti (35g) rozinek
  • 1 velká plná hrst (35g) datlí
  • ½ lžičky růžové himalájské soli
  • ½ hrnku (40g) ovesných vloček

Jablečný základ

  • 3 středně velká (450g) sladká jablka
  • 1 a ½ lžíce citrónové šťávy
  • ½ lžičky skořice
  • 1/3 lžičky mletého zázvoru
  • 2 špetky mletého hřebíčku
  • 2 špetky muškátového květu

Postup

Ingredience na ořechovou drobenku jsem rozmixovala v kuchyňském robotu na sypkou, lepkavou konzistenci.

Odjadřená a oloupaná jablka jsem nastrouhala na hrubém struhadle na nudličky. Do jablka jsem přimíchala zbylé koření a citrónovou šťávu.

ovesnasnidane1

Drobenku a jablka v misce smíchám a servíruji.

Vaše Maruška