Játra na cibulce s mrkví, jablky a skořicí

Játra na cibulce jsem v dětství nesnášela, teď je miluji. Zimní dušená kombinace s jablky a skořicí je výtečný způsob, jak se zahřát a pošmáknout si na mírně sladší chuti tohoto pokrmu.

Jaká náhodička, se se mi hodí do konceptu Whole30 (bez přílohy), který právě rozjíždím.

Ingredience (cca 3 porce)

  • 500g kuřecích jater
  • 2 šalotky nebo jiné cibule
  • 420g (6 středně velikých) mrkví
  • 300g (5 malých) jablek
  • 2 lžíce Ghí nebo másla
  • ¼ lžičky drceného kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky skořice (volitelné)
  • Sůl (ideálně himalájská) a pepř na dochucení

Příloha

  • Uvařená hnědá nebo černá rýže

Příprava

Nadrobno pokrájenou cibulku jsem nechala zpěnit na rozpáleném ghí. Pak jsem přidala oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, kterou jsem na střední teplotě restovala cca 10 minut. Na dalších 5 minut jsem k mrkvi přihodila oloupaná, jadérek zbavená a na kostičky nakrájená jablka. Na závěr jsem do pánve dala pokrájená játra s kmínem, lehce podlila a vše dusila ještě 10 minut. Masovou směs jsem odstavila ze sporáku a přimíchala prolisovaný česnek a dochutila solí, pepřem a skořicí. Jablka se ve šťávě rozpustila a masu dodala jemnou sladší příchuť 🙂

Vaše Maruška