Košíčky plněné mozzarelou a rajčaty

1 porce obsahuje 1943 kJ; 464 kCal; 27g bílkovin, 27g sacharidů, 26g tuků

INGREDIENCE NA 4 PORCE

NA KORPUS

  • 140g celozrnné jemně mleté špaldové mouky
  • 50g mletého lněného semínka nebo lněné mouky
  • 20g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cibulového prášku
  • 1 lžička vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů)
  • 1 lžička růžové himalájské soli
  • mletý pepř na dochucení
  • 70ml vody

NA PESTO

  • 2 hrsti čerstvých lístků bazalky
  • 4 lžíce lahůdkového droždí
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 malý stroužek prolisovaného česneku
  • 4 lžíce vody
  • 1/2 lžičky růžové himalájské soli

NA VRCHNÍ VRSTVU

  • 120g rajčat (žlutých i červených) + alespoň jednou tolik na dozdobení po dopečení
  • 220g mozzarely
  • pár lístků bazalky

PŘÍPRAVA

Ingredience na korpus smíchám v míse, aby mi vzniklo tuhé a lepivé těsto. To pak rozdělím na 4 díly. Z každého dílu uválím vlhkýma rukama kouli a mezi 2 pečícími papíry válečkem připravím cca 13 cm velikou placku. Placku přenesu na pečící papír na plechu a ohnu kraje tak, aby vznikl košíček. Ohyby zmáčknu, aby vše drželo pěkně pohromadě.

Dno košíčku zakryji na plátky pokrájenou mozzarelou.

Pak si připravím bazalkové pesto tak, že všechny jeho ingredience rozmixuji tyčovým mixérem. Do každého košíčku nanesu stejné množství pesta.

Dozdobím na polovinu rozkrájenými rajčaty a peču v předem vyhřáté troubě na 180°C 20 min.

Po upečení nechám trochu vychladnout. Do každého košíčku dám ještě další rajčata a zasypu nasekanou bazalkou.

Fotogalerie

Vaše Maruška