Osmahnutá quinoa se zeleninou (vegetariánské)

Půlka připraveného množství obsahuje 428 kCal, 18,5 g tuků, 14 g bílkovin a 51 g sacharidů

Ingredience na 2-3 porce

  • 1/2 hrnku (100 g) quinoy
  • 2 lžíce ghee nebo másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce (25 g) strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 velká červená cibule
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 malé mrkve (150 g)
  • 100 g mražených fazolek
  • 150 g růžiček brokolice
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce Tamari omáčky (nebo sójové omáčky)
  • růžová himalásjká sůl a mletý pepř na dochucení
  • jarní cibulka

Příprava

Quinou jsem uvařila dle návodu doměkka.

Na rozpáleném ghee jsem minutu restovala prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Teplotu jsem zmírnila, přidala jsem na nudličky nakrájenou cibuli a restovala jsem ji 5 minut. Do páve následně přihodím na tenká kolečka pokrájenou mrkev, bobkové listy a kurkumu a za průběžného míchání dusím pod pokličkou asi 10 minut. Pak přidám mražené fazolky a brokolici a dusím dalších 10 minut.

Hotovou zeleninovou směs smíchám s quinou a dochutím Tamari omáčkou, sezamovým olejem, solí a pepřem. Na talíři posypu jarní cibulkou.

Vaše Maruška