Cuketové kopečky (nízkosacharidové)

Cuketové kopečky jsou bezva jednohubkou, kterou můžete jíst jen tak, nebo namáčet do domácí BBQ omáčky.

Nechte si chutnat 🙂

Ingredience na 36 kopečků

  • 1 velká (700g) cuketa (ouloupejte, pokud není v BIO kvalitě)
  • 300g oříšků kešu
  • 4 lžíce lahůdkového droždí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička růžové himalájské soli
  • lístky ze 2 stonků oregana (cca 1 lžíce) nebo 1 lžička sušeného oregana
  • 2 stonky petrželky kudrnky (odhadem tak hrst natě)
  • 2 jarní cibulky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelné pro pálivější chuť)
  • mletý pepř na dochucení

Příprava

V kuchyňském robotu s esovitými noži jsem rozmixovala kešu oříšky s lahůdkovým droždím, česnekem a solí na konzistenci strouhanky. Směs jsem nasypala do mísy.

Pak jsem v robotu nastrouhala cuketu, zabalila ji do  utěrky a pořádně z ní vyždímala nad umyvadlem vodu. Šťávy zbavenou cuketu jsem přidala k ořechové strouhance.

Na závěr jsem nasekala najemno koření, na tenká kolečka jarní cibulku a smíchala s vejci, hořčicí a pepřem.

Vše jsem promíchala v míse a na plech lžičkou kladla  na plech malé kopečky (vyšly mi na jeden a půl plechu).

Peču v předem vyhřáté troubě při 180°C 30 minut dozlatova.

Vaše Maruška