Pečené portobello s křupavými, celerovými nudličkami

Naše výživová výzva „1. měsíc v ketóze s opravdovým jídlem“ mne nechává tvořit tolik báječných a chutných jídel. Dnešní pokrm nemá chybu!

Ingredience na 1 porci

  • 2 kusy portobello žampionů
  • 1 středně veliká červená cibule
  • 3 lžíce ghee nebo másla (1 lžíce na cibulku + 2 lžíce na celerové nudličky)
  • 70g feta sýru
  • 1/4 celerové bulvy (100g)
  • 1 lžíce nasekané hladkolisté petržele (plus něco navíc na posypání žampionů)
  • 1 stroužek česneku
  • růžová himalájská sůl na dochucení

Příprava

Nožičku houby jsem vyřízla z kloboučku a rozkrájela na drobné kostičky. Na 1 lžíci ghee jsem zpěnila nadrobno nasekanou cibulku a následně přidala kostičky odříznuté části houby. Restovala jsem dozlatova asi 4 minuty.

Kloboučky žampiónů jsem otočila vrchem dolu a dala na plech. Do každé houby jsem dala orestovanou cibulku a zasypala nahrubo strouhaným feta sýrem a nasekanou petrželkou. Vložila jsem do trouby na 180°C na 35 minut.

Zatímco se mi pekly portobello žampióny, připravila jsem si celerové nudličky. Oloupaný celer jsem nastrouhala nahrubo a restovala dozlatova na 2 lžících ghee asi 10 minut. V posledních dvou minutách restování jsem přidala prolisovaný česnek, sůl a petrželku a vše míchala.

Na talíř servíruji hotové, zapečené houby se zlatavými, celerovými nudličkami a hrstí polníčku.

Vaše Maruška