Cibulová polévka

K podzimu a zimě polévky a dlouhé a pomalé vaření patří. Nechte si chutnat 🙂

Ingredience na 2 porce

  • 3 veliké červené cibule
  • 2 lžíce ghee nebo másla
  • 250 ml vody
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 sezamová houstička (opečená v toustovači)
  • růžová himalájská sůl a pepř na dochucení
  • lžíce strouhaného parmazánu (volitelné)

Příprava

Na 2 lžících ghee zpěním na tenká kolečka pokrájenou cibulku a na mírné teplotě dusím asi 30 minut. Zaliji vodou a vývarem a nechám lehce probublávat dalších 30 minut. Dosolím a opeřím dle potřeby. Půlku polévky servíruji s polovinou toustované houstičky a trochou strouhaného sýra.

Vaše Maruška