Letní salát

Možná se kombinace avokáda, okurky, rajčat, oliv, jahod, hroznového vína a máty může zdát prapodivná, ale věřte mi, že salát namíchaný právě z těchto surovin je výborný, na léto jak dělaný, zdravý a vydatný.

Máta dodá salátu velmi osvěžující nádech. V horkém letním dni přichází osvěžující salát jako na zavolanou 🙂

Ingredience na 2 porce

  • 3 středně velká rajčata
  • 1 středně velká salátová okurka
  • hrst černých odpeckovaných oliv (bez konzervantů)
  • plná hrst jahod
  • plná hrst hroznového vína (zelené nebo červené)
  • 1 velké měkké avokádo
  • 5 lístků máty
  • růžová himalájská sůl na dochucení
  • loupaná konopná semínka na dozdobení

Příprava

Rajčata jsem pokrájela na kostičky. To samé jsem udělala s oloupanou salátovou okurkou. Černé olivy jsem scedila a nakrájela na čtvrtky. Jahody jsem také pokrájela na čtvrtky a kuličky vína na kolečka. Zeleninu i ovoce jsem promíchala v misce. Přimíchala jsem na kostičky nakrájené avokádo (musí být měkké, aby po zamíchání udělalo takový avokádový dresing) a na jemno nasekanou mátu. Řádně promíchám, aby se avokádo obalilo okolo každé suroviny. Dosoluji podle potřeby a zdobím konopnými semínky (jíme i očima, že? 🙂 )

Vaše Maruška