Čekankovo-kadeřávkový salát se sýrovým křupnutím a plátky hovězího masa

Jsem zjistila, že mi docházejí slova, když mám popsat jídlo……pořád píši to samé dokola 🙁 ……a tak dnes nebudu psát radši nic, protože bych se opakovala, že si salát můžeme užít co do chutě i sytosti……ohodnocení nechám plně na vás 🙂

Ingredience na 1 porci

  • 1/2 čekanky salátové (65g) rozdělené na lístky (šlo by použít i čínské zelí pak choi)
  • 1 hrst (40g) baby kadeřávku
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu nebo sýru grana padano
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička cibulového prášku (kupuji na webu Koření od Antonína)
  • 2-3 špetky růžové himalájské soli na dochucení čekanky
  • 50g na tenké plátky nakrájeného upečeného hovězího masa nebo roast beefu (použila jsem zbytky pečeného masa z předchozího dne)
  • 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu

Příprava

Na zahřátou nepřilnavou pánev jsem nasypala lžíci strouhaného sýra, nechala ji roztéct do placičky, sundala pánev z plotny, sýrovou placičku jsem kuchyňskou špachtlí otočila a dala zpět na sporák na dalších 30 sekund. Stejným způsobem jsem vyrobila placičku i z druhé lžíce strouhaného sýra. Placičky jsem nechala vychladnout a pak je rozpůlila.

Čekankové listy jsem omyla a dala společně s olivovým olejem na pánev. Na oleji jsem čekanku dosolila a restovala asi 2 minuty na každé straně, aby byla lehce nazlátlá. Na závěr jsem čekanku zasypala lžičkou cibulového prášku a ještě jsem listy pár vteřin restovala z obou stran, aby se na ně prášek nalepil.

Následně jsem na pánvičce na mírném stupni prohřála na tenké plátky pokrájené hovězí maso.

Na talíři smíchám omytý a natrhaný kadeřávek s čekankou, navrch jsem položím plátky masa a do salátu zapíchnu sýrové placičky. Vše ještě posypu nasekaným rozmarýnem.

Vaše Maruška