Pečená treska se zeleninou a olivami na 1 tácu (paleo, keto)

Milé Rutinačky a Rutináci,

můj poslední recept z jednoho tácu měl u vás takový úspěch, že jsem se dychtivě pustila do další variace na hlavní chod z jednoho plechu. V jednoduchosti je prostě krása a toto jednoduché je!

Za mne je to bezva chuťovka k večeři, která nasytí a ke které se báječně hodí suché červené víno 🙂

1 porce obsahuje 1410 kJ; 337 kCal; 23g bílkovin, 13g sacharidů, 22g tuků

Ingredience na 3 porce

  • 2 středně veliké červené cibule (150g)
  • 2 malé (350g) cukety (oloupané, pokud nejsou v BIO kvalitě)
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 200g tresky tmavé (lze použít i bílou či jiný druh ryby)
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • špetka kurkumy
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • schwarzwaldská šunka (80g) 7 plátků (nebo parmská šunka, lze použít i slanina)
  • 80g černých oliv (28 ks)
  • 250g cherry rajčat
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení

Příprava

Troubu rozpálím na 200°C. Oloupané a na proužky pokrájené cibule dám na plech společně s 0,5cm tenkými cuketovými kolečky. Zakapu olivovým olejem a dám péct na 15 min do trouby.

V průběhu pečení si připravím tresku tak, že ji omyji, nakrájím na 7 stejných dílů. Hořčici smíchám s prolisovaným stroužkem česneku a kurkumou a každý kus masa pomažu tenkou hořčičnou vrstvou. Následně každý kousek zabalím do šunky.

Pečenou zeleninu vyndám z trouby, na tác přihodím cherry rajčátka, podélně rozpůlené černé olivy a maso (vše náhodně rozmístím). Ještě posypu nasekanou petrželkou.

Vložím do trouby a vše peču 20 min.

Po upečení posolím a popepřím.

Vaše Maruška