Animal flow na Rutině

Milé Rutinačky a Rutináci,

konečně mohu bez vytáček napsat, že cvičíme jak zvířata….. Nově se totiž budeme věnovat tzv. „Animal flow“, což je takové plynulé hýbání se a přemísťování se do pozic, které jsou o tahání vlastní tělesné hmotnosti (bez pomůcek), kdy je tělo velmi blízko u země a koordinovaně se hýbe – hýždě a kolena by se ve většině pozic měla udržet nad zemí, dlaně a chodidla na zemi. Jedná se tedy o komplexní pohyb se zapojením těla jako celku, na který se budeme v „Animal fow“ sestavách zaměřovat. Častým prvkem bývá hluboký dřep a jeho variace, střechy, lezení s koleny ve vzduchu apod. Pohyb by měl být vždy plynulý a prováděný vědomě bez zadrhávání, a tím se tak zdokonaluje celková koordinace, ale cílem je zlepšit samozřejmě i sílu, mobilitu, flexibilitu, stabilitu a u některých cviků i rychlost či výbušnost. I když to není přímo jóga, ani tanec, ani vývojovka, u „Animal flow“ najdete některé jejich prvky a já věřím, že se vám nové sestavy budou líbit.

Rozdíl mezi námi a zvířaty je zjevný – až příliš často používáme mozek a velmi málo používáme tělo, které je ke komplexnímu a pravidelnému pohybu stvořené.

První sestava pro pokročilé, která obsahuje i nezbytnou přípravu na trénink i závěrečnou meditaci, jež se po takovém anti stresovém cvičení hodí náramně, je vystavena na ukázku níže (stačí prokliknout). Pro začátečníky vystavím příští týden. Ostatní videa budou již viditelná pro Rutina VIP členy.

Vaše Maruška