Zázvorový čaj se skořicí a hřebíčkem

Kdo trpí syndromem studených končetin, v zimě určitě uvítá tento lahodný nápoj, který povzbudí a zahřeje.

Tajemství celé přípravy je v jemném nastrouhání zázvoru a spojení jeho chutě s protizánětlivým kořením.

Ingredience na 1,5l čaje

  • 5cm čerstvého zázvoru (může být více i méně dle potřeby)
  • 2 kousky celé skořice
  • 5 paliček hřebíčku
  • 1 citrón
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo medu (k mírnému doslazení)
  • 1,5l horké vody, která prošla varem

Příprava

Zázvor oloupu a nastrouhám na jemno. Dám ho do sítka společně s hřebíčkem a skořicí a zaliji horkou vodou. Nechám 10-15 minut vylouhovat.

Vyjmu sítko s kořením, přidám vymačkaný citrón a dosladím sirupem či medem.

Vaše Maruška