Salát pečený na jednom tácu (paleo, nízkosacharidový)

1 porce obsahuje 441 kCal, 25 g tuků, 25 g bílkovin a 25 g sacharidů

Ingredience na 2 porce

  • 150 g steaku z tuňáka
  • 300 g čerstvých zelených fazolek
  • 250 g malých brambor
  • 100 g baby rajčat

Na zálivku

  • 4 lžíce (40 ml) extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce (22 g) dijonské hořčice (bez konzervantů)
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 lžička (5 g ) medu
  • 1 lžíce čerstvých lístků oregana (nebo lžička sušeného oregana)
  • 1/2 lžičky růžové himalájské soli
  • 3 špetky mletého pepře

Příprava

Troubu zapnu na 225 °C

Brambory jsem vařila ve vodě 5 minut, aby byly z půlky uvařené. Pak jsem vodu slila a brambory vysušila utěrkou. Mezi tím jsem si připravila zálivku tak, že jsem veškeré ingredience na zálivku smíchala dohromady.

Fazolkám jsem uštípala konce (takovou tu stopku na konci lusku) a smíchala je v míse s rozpůlenými brambory a 3 lžícemi hotové zálivky. Přendám je na plech s pečícím papírem, na fazolky položím  rozkrájený steak z tuňáka na menší kousky, aby se v troubě propekl, zlehka ho potřu zálivkou a peču při vysoké teplotě 225°C 5 minut. Pak na plech přidám rajčata a peču dalších 5 minut.

Po upečení servíruji na talíř a pokapu zbylou zálivkou.

Vaše Maruška