Raw mrkvové košíčky s malinovým krémem

Když přijde na zdravé mlsání, raw recepty jsou takové vděčné. Neznám nikoho, kdo by si na nich nepochutnal.

Dnešní recept je skvělou verzí košíčků, které si můžete dopřát jako dezert nebo snídani. Rozhodně ani návštěvu neurazíte 🙂

Ingredience na 8 košíčků

  • 1 hrnek (130g) pekanových ořechů
  • 12 datlí
  • 1 hrnek jemně nastrouhané mrkve (1 hrnek vychází z 1 středně veliké mrkve – 160g)
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetka růžové himalájské soli

Na raw krém

  • 1 hrnek (130g) kešu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 6 datlí
  • špetka růžové himalájské soli
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 2 hrsti (130g) mražených malin

Pomůcky

  • Jemné struhadlo
  • Kuchyňský robot s esovitými noži
  • Zdobící pistole nebo sáček

Příprava

Mrkev nastrouhám najemno do misky a pak ji v misce zmáčknu tak, aby z ní vytekla přebytečná šťáva, kterou sliji.

V kuchyňském robotu rozmixuji všechny ingredience na korpus košíčků bez mrkve. Následně přimíchám lžící mrkev.

kosicky

Do silikonových formiček vtlačím těsto a nechám hodinu chladnout v lednici.

kosicky1

Mezi tím dám do vody namočit kešu oříšky a datle. Hodinu nechám namočené, pak sliji. V kuchyňském robotu rozmixuji všechny ingredience na krém. Občas mixér vypnu a lopatkou setřu nalepené suroviny na boky nádoby, aby se vše pořádně promíchalo dohromady. Vznikne jemný, růžový krém.

kosicky2

Z ledničky vyndám ztuhlé košíčky, které vyjmu ze silikonových formiček a zdobím hotovým krémem, malinou a listem meduňky.

Vaše Maruška