Teplá kokosovo-lněná snídaně

Pro všechny, kteří holdují teplým snídaňovým a kaším a chtějí jít nízko sacharidovou cestou, kterou čím dál tím více prošlapávám i já, mám skvělý recept, jak si rychle uvařit teplou a velmi sytou kaši k snídani a pochutnat si.

Je už na vás, zda si kaši dochutíte nepraženým kakaem, skořicí, mletým hřebíčkem nebo vanilkou. Já jsem pro dnešek zvolila vanilku a kakaové boby. Velmi ráda však koření střídám, protože po každé vykouzlím trochu jinou chuť.

I bobule se dají střídat  – maliny, borůvky, jahody, cokoliv máte rádi

Ingredience na 1-2 porce

  • ½ hrnku (120ml) kokosového mléka nebo jiného rostlinného mléka (používám domácí mandlové)
  • ½ hrnku (70g) mletého lněného semínka (k dostání v DM drogerii nebo ve zdravé výživě)
  • ¼ hrnku (16g) kokosových vloček
  • ¼ hrnku (36g) sekaných vlašských ořechů
  • 1 lžička mleté skořice nebo vanilky (mletou vanilku jsem sehnala zde)
  • Nepražené kakao nebo drcené kakaové boby (volitelné)
  • Hrstka jahod, nebo borůvek či jiných bobulí (čerstvé, mražené nebo sušené ovoce)
  • Steviol nebo xylitol dle potřeby na doslazení

Postup

Smíchala jsem mléko, lněné semínko, kokosové vločky a vlašské ořechy v kastrůlku a vše ohřála.

teplakokosovalnenasnidane1

Nakonec přidávám koření (skořice, kakao, vanilka apod.) a bobule dle chuti.

Vaše Maruška