Řecké Tzatziki

V Albánii jsem měla možnost v řecké restauraci ochutnat ty nejlepší Tzatziky na světě, které byly takové hustší něž ty, na které jsem doma zvyklá. Dip jsem se snažila co nejvíce napodobit tím, že jsem do něj přidala lučinu, abych docílila stejné konzistence. Zadařilo se a já mám na čas novou závislost.

Dip se hodí ke grilovanému masu, nebo k pečivu. Prostě lahoda 🙂

Nechte si chutnat i vy!

Celkem obsahuje 2118 kJ; 6506 kCal; 29g bílkovin, 24g sacharidů, 32g tuků, 7g vlákniny

INGREDIENCE

  • 2 salátové okurky
  • 140g řeckého jogurtu (použila jsem odtučněný)
  • 120g lučiny
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 1-2 prolisované stroužky česneku
  • 1 a půl lžičky růžové himalájské soli
  • mletý pepř dle chuti

PŘÍPRAVA

Okurky oloupu, nastrouhám nahrubo, smíchám v míse se solí, nechám několik minut vypotit. Pak z nich v sítu rukama vymačkám přebytečnou vodu. Vody zbavenou okurku promíchám s ostatními ingrediencemi a výborný dip je na světě.

Vaše Maruška