Dýně zapečená s květákem, špenátem a sýrem v paprikových půlkách

…..aneb kam ještě mohu schovat dýni 🙂

Ingredience na 2-3 porce

  • 250 g dýně zbavené semínek a pokrájené na kostičky
  • 350 g květákových růžiček
  • 2 lžíce ghee nebo másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 hrst nasekané hladkolisté petržele + 2 lžíce sekané petržele na posyp
  • 1 lžička kurkumy
  • 1-2 lžičky růžové himalájské soli
  • 50g čerstvého baby špenátu
  • 60 g měkkého kozího sýra nebo lučiny
  • 4 papriky (8 půlek)
  • 35 g tvrdého kozího sýra nebo cheddaru

Příprava

Dýňové kostičky a květákové růžičky jsem smíchala s na tenké plátky nakrájeným česnekem, solí, petrželkou a ghee. Zeleninu dám péct do předem vyhřáté trouby na 180°C na 35 min. Teplou zeleninu ihned po vyjmutí z trouby smíchám s lístky špenátu a měkkým kozím sýrem (sýr se rozpustí a baby špenát se spaří). Směs dosolím podle potřeby.

Papriky rozpůlím a zbavím semínek. každou půlku papriky vyplním zeleninovou směsí. Posypu strouhaným tvrdým kozím sýrem a nasekanou petrželkou. Zapékám dalších 35 minut při 180°C.

Vaše Maruška