Hovězí karbanátky s květákovo-špenátovou kaší

Ingredience na 7 karbanátků

  • 400g mletého hovězího masa (ideálně v BIO kvalitě)
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení

Ingredience na kaši (2-3 porce)

  • 1 celý květák (800g)
  • 80 g baby špnátu (3 plné hrsti)
  • 4 lžíce ghee nebo másla
  • růžová himalájská sůl na dochucení

Postup

Troubu jsem předehřála na 180°C.

Maso jsem smíchala v míse s prolisovaným česnekem, bylinkami, solí a pepřem. Ze směsi jsem vytvořila 7 karbanátků. Všechny karbanátky jsem položila na plech s pečícím papírem a pekla v troubě 20 min.

Zatímco se mi pekly karbanátky, na páře jsem uvařila doměkka květák. Na posledních 5 minut jsem ke květáku dala špenátové lístky, aby se spařily. Měkký květák jsem tyčovým mixérem rozmixovala na jemnou kaši společně se špenátem, ghee a solí.

Vaše Maruška