XupTrainer recenze na skvělou „domácí posilovnu“ a cvičební video na celé tělo

Sestava včetně přípravy na trénink

Před pár měsíci se mi dostal do rukou český závěsný systém nebo spíše taková závěsná posilovací věž na vyzkoušení a otestování. Vzhledem k tomu, že je to úplná novinka na trhu, a já se novinkám rozhodně nebráním, že se jedná ryze o český produkt, mne nabídka nadchla a poprvé jsem po hooodně dlouhé době kývla na sepsání recenze a na formu spolupráce – jedno cvičební video a možnost pro návštěvníky mého webu si skrze mé stránky tuto pomůcku na cvičení koupit trochu levněji, než je běžně v nabídce (stačí zadat slevový kód „rutina“ a obdržíte slevu 750CZK)

Co je XupTrainer?

Jedná se o závěsný systém, který nabízí takové 3v1 = TRX systém + posilovací kladku + jedinečné XUP cviky. TRX systém doma mám, ale kladku nepoužívám, jelikož se vyskytuje pouze ve fitku, kam nechodím. Takže mne samozřejmě myšlenka využití kladky oslovila a splnila mé představy na jedničku (do sedáku se dá činka o libovolné váze a kladka je během chvilky na světě). Velikou výhodou cvičební pomůcky je její variabilita, jednoduchost nastavení a skladnost (lze složit do malé brašny, která neváží více jak 5 kg). Dalším pozitivem je využití XUP systému ve dvou, když si někdo místo činky sedne na sedák. Malé děti to obzvlášť ocení a vůbec si systém velmi užívají, protože se na něm mohou i houpat 😉 . Oproti klasickým TRX se nemusí nohy nějak zastrkovat do popruhů a stačí je na sedák položit. Kdo by chtěl natrénovat na shyb nebo klik, má možnost simulovat podobný pohyb a dolními končetinami si usnadňovat zátěž. Výhody jsem tedy shrnula, teď se přesuneme na negativa.

V jeho neprospěch (z mého pohledu) hraje oproti jiným domácím pomůckám o poznání vyšší cena, která pro někoho s omezeným rozpočtem může být až příliš vysoká. Vyšší cena je však z důvodu koupě 3 pomůcek v jedné (tedy i posilovací věže, která je sama o sobě ve vyšších cenových relacích), což vnímám jako opodstatněnou argumentaci.

Pro koho je XupTrainer vhodný?

Osobně bych posilovací pomůcku doporučila všem, kdo si ji mohou dovolit a chtějí si zpestřit svůj domácí trénink, cvičení venku, nebo jako ještě vytuněnější a variabilnější verzi běžných popruhů do fitek. Pořád si uvědomuji, že se „domácí posilovna“ může bez jakéhokoliv náčiní obejít, a tak opravdu záleží na osobních preferencí, co koho baví více a tak, aby cvičil pravidelně s radostí.

XupTrainer je definitivně pomůckou, která si zaslouží pozornost protože je variabilní, zábavná, skladná a protože ji vynalezly šikovné české ručičky! Tleskám!!!! 🙂

Níže najdete rozpis se cvičebním videem, abyste měli představu, jak se dá s XupTrainer cvičit. A to jsem zdaleka nevyčerpala jeho možnosti využití.

Pomůcky

XupTrainer; činka

Sestava

Přípravná část (4 min : 30 sek)

  1. cvik – (60 sek / 30 sek volno) otevírání ramen s mini shybem
  2. cvik – (60 sek) vytažení ramen vpřed na 4 (kolena na zemi)
  3. cvik – (30 sek / 30 sek volno) krčení kolen na 4
  4. cvik – (60 sek) dřep s mini pulzy a lehkým přitáhnutím

Posilovací část (30 min + 1 min BONUS)

1. část (15 min) – 3x dokola následujících 5 cviků

  1. cvik (45 sek / 10 sek volno) – Xup shyby
  2. cvik (40 sek / 20 sek volno) – kmity napnutých nohou v Xup sedáku
  3. cvik (45 sek / 20 sek volno) – zvedání zad na Xup sedáku se zátěží
  4. cvik (45 sek / 10 sek volno) – Xup rotace hrudníku + sedání na patu
  5. cvik (45 sek / 20 sek volno) – Xup rotace hrudníku + sedání na patu (druhá strana)

2. část (15 min) – 3x dokola následujících 6 cviků

  1. cvik (35 sek / 10 sek volno) – Xup dřep s přitáhnutím
  2. cvik (40 sek / 15 sek volno) – Xup dřep o stěnu
  3. cvik (35 sek / 10 sek volno) – Xup výpad s přitáhnutím
  4. cvik (40 sek / 15 sek volno) – Xup výpad o stěnu s nohou vpřed a vzad
  5. cvik (35 sek / 10 sek volno) – Xup výpad s přitáhnutím (druhá strana)
  6. cvik (40 sek / 15 sek volno) – Xup výpad o stěnu s nohou vpřed a vzad (druhá strana)

BONUS (1 min)

  1. cvik (60 sek) – Xup vyvýšené prkno

Vaše Maruška