Vegetariánské tofu po indicku

Jelikož pracuji na tvorbě vzorového jídelníčku pro vegetariány, který je součástí mého 8 týdenního Rutina výživového programu, dnes jsem si hodila a nafotila takový jeden vegetariánský den.

Recept večeře, jež kupodivu s povděkem slupl i můj maso-chtivý muž, je tak chutný, voňavý a rychlý, že se o něj musím podělit veřejně.

Nechte si moc chutnat! 🙂

Ingredience na 1 porci

  • 4-5 (400g) menších brambor (=cca 2 hrsti brambor)
  • 1 ghí či olivového oleje
  • 100g tofu
  • hrst fazolek (použila jsme mražené)
  • 2 velké plné hrsti čerstvého špenátu
  • 1 lžička červeného curry
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka mleté skořice
  • špetka koriandru
  • 2 špetky růžové himalájské soli
  • pepř na dochucení

Na ozdobení

  • 1 lžíce sušeného medvědího česneku

Příprava

Oloupané a na kostky nakrájené brambory jsem uvařila na páře (cca 20 min). Pak jsem je dala na rozpálený tuk do nepřilnavé pánve a přimíchala na kostičky nakrájené tofu a fazolky. Krátce jsem restovala na oleji (2-3 minuty) dozlatova a následně jsem přidala lístky čerstvého špenátu a dusila na nižší teplotě ještě tak 2 minuty, aby se špenát spařil. Pánev jsem sundala ze sporáku a vše promíchala s kořením, které dodá směsi indickou vůni a chuť. Na talíři zdobím sušeným medvědím česnekem.

Vaše Maruška