Frittata s růžičkovou kapustou a sušenými rajčaty

Snídaňová frittata se dá udělat na milión způsobů – zelenina dle sezónního výběru, koření dle chuti, zalít vejcem, upéct a je hotovo:-)

Já jsem tentokrát zužitkovala růžičkovou kapustu, sušená rajčata a zbytek pečených kuřecích křídel z předchozího dne.

Ingredience na 2-3 porce

  • 120g hotového kuřecího masa (ideálně zbytky z předchozího dne)
  • 6 vajec
  • 1 šalotka
  • 8ks růžičkové kapusty
  • ½ středně velké cukety
  • Hrst sušených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1lžíce sušeného oregana
  • Himalájská sůl a pepř na dochucení
  • 2 lžíce panenského olivového oleje (nebo másla či Ghí)

Na posypání

  • Recept na veganský parmazán najdete ZDE

Příprava

V nepřilnavé pánvi jsem na olivovém oleji dusila najemno nakrájenou cibulku s pokrájeným kuřecím masem (na drobné kostičky) a půlkami růžičkové kapusty 10 minut. Pak jsem do směsi přidala na kostičky nakrájenou cuketu a na osminky rozkrájená sušená rajčata a odstavila z plotny.

Vejce jsem vidličkou pořádně promíchala s prolisovaným česnekem, oreganem, pepřem a solí (není třeba tolik solit, jelikož sušená rajčata pokrm taktéž trochu svou slanou chutí osolí).

Vejce jsem nalila na zeleninovo-masovou směs a navrch jsem nasypala 2 lžíce veganského parmazánu.

Vše jsem pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 20 min.

Vaše Maruška