Zapečená snídaně v 1 míse (nízkosacharidové, paleo, W30, keto)

Dnes jsem sobě a manželovi připravila rychlovku ke snídani. Respektive večer jsem (kromě vajec, oleje a koření) vše naházela do zapékací mísy, ráno zakapala olejem, zasypala kari kořením (kari mám ráda snad na všem, ale v tomto případě by se hodily provensálské bylinky, nebo kombinace římského kmínu a oregana, nebo kmínu a majoránky., nebo bazalka…prostě cokoliv, co máte rádi), vyklepla vejce a upekla.

Jednoduchá a rychlá snídaně pro dva byla na světě ♥

Nechte se inspirovat i vy 🙂

1 porce obsahuje 2090 kJ; 500 kCal; 33g bílkovin, 11g sacharidů, 34g tuků

Ingredience na 2 porce

  • 120g baby špenátu
  • 120g žampiónů
  • 1/2 velké červené cibule (80g)
  • 2 lžíce sušených rajčat v olivovém oleji
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje (20 ml)
  • lžička oblíbených sušených bylinek či koření
  • růžová himalájská sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • 6 vajec
  • 5 vrchovatých lžic (50g) sýru grana padano nebo parmezánu (pro Whole 30 verzi můžete použít veganský parmezán z receptu ZDE)
  • pažitka na posypání

Příprava

Do zapékací mísy jsem vložila opraný špenát, na plátky nakrájené žampióny, na nudličky pokrájenou cibule, sušená rajčata, na plátky nasekaný česnek. Vše jsem pokapala olivovým olejem, osolila, opepřila a zasypala kořením. Navrch rozklepnu 6 vajec a dám přiklopené péct do předem vyhřáté trouby na 180°C 30 minut. Vyndám z trouby, zasypu strouhaným sýrem a peču ještě 15 minut.


Servíruji s nasekanou pažitkou.

Vaše Maruška