Rebarborovo-ovesné, snídaňové muffiny (bez lepku, bez laktózy)

Toto je ideální jídlo před tréninkem nebo snídaně, která dodá energii, živiny i bezva pocit z toho, co jíme 🙂

Pro vláčnější a takovou tu mokřejší verzi můžete přimíchat jednou takové množství na kostičky pokrájené rebarbory i dovnitř muffinů, jako uvádím v této čokoládové verzi.

1 muffin obsahuje 195 kCal, 7 g tuků, 9 g bílkovin a 22 g sacharidů

Ingredience na 9 muffinů

  • 1 hrnek (120g) ovesných vloček bez lepku (použila jsem směs vloček „Basis musli“ z drogerie DM – ovesné, ječmenné, žitné, špaldové smíchané se slunečnicovými, lněnými, sezamovými a dýňovými semínky a trochou extrudovaného amarantu – kaloricky se hodnoty ve výsledku téměř neliší. Lze samozřejmě použít klasické ovesné vločky)
  • plná hrst (50g) mandlí
  • 3 středně veliká vejce
  • 3 středně veliké, měkké, zralé banány (čím tmavší, tím lepší 😉 )
  • větší špetka růžové, himalájské soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kakaa
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 špetka muškátového květu
  • 2 špetky mletého kardamonu
  • 3/4 hrnku (70g) sušené moruše (kupuji v drogerii DM; lze nahradit jiným bobulovým ovoce sladší chuti)
  • 1 velký stonek (70g) rebarbory
  • 4 a půl lžičky (23 g) loupaných, konopných semínek

Příprava

Troubu zapnu na 160°C

Všechny ingredience (kromě sušené moruše, rebarbory a konopných semínek) rozmixuji tyčovým mixérem na tekuté těsto (lze použít i kuchyňský robot).

Do těsta přimíchám moruši. Těsto naliji do formiček na muffiny (zaplním asi tak 3/4 každého muffinu), následně dozdobím na malé kostičky pokrájenou rebarborou a zasypu vždy 1/2 lžičky loupaných, konopných semínek.

Peču v troubě 30 minut.

Nechám vychladnout, pak teprve vyklepnu z formičky.

Vaše Maruška