Snídaňové dýňové muffiny s krémovou sýrovou polevou (keto, nízkosacharidové)

Pomalinku zdělávám dýňové pyré a tak jsem si říkala, že bych ho mohla vpašovat do muffinů k snídani. Povedlo se!

1 muffin obsahuje 241 kCal; 18 g tuků; 8,6 g bílkovin a pouhých 8 g sacharidů

Ingredience na 12 muffinů

Na muffiny

  • 200g mandlové mouky (nebo jemně umletých loupaných mandlí)
  • 1 lžička octa
  • 1/2 lžičky prášku na pečení bez fosfátů (vinný kámen)
  • 1/2 lžičky růžové himalájské soli
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mleté vanilky
  • 2 lžičky sušené mleté pomerančové kůry
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetka mletého muškátového květu
  • špetka kajenského pepře (pro výraznější chuť)
  • 4 vejce
  • 80g xylitolu (přírodní alkoholový cukr)
  • 3/4 hrnku (170 g) dýňového pyré (jak vyrobit dýňové pyré popisuji ZDE)

Na polevu

  • 100 g měkkého kozího sýra (kdo neholduje kozím mléčným výrobkům, může použít LUČINU)
  • 1 vejce
  • 1 lžička sušené pomerančové kůry
  • 1 lžička mleté vanilky
  • 40 g xylitolu

Příprava

Troubu předehřeji na 175°C.

Ingredience na muffiny smíchám v míse dohromady.

V jiné míse rozmixuji tyčovým mixérem ingredience na polevu.

Do formy na muffiny rozdělím těsto tak, že jej dám stejným dílem do 12 muffinových děr.

To samé udělám s polevou, kterou po lžících nalévám na vršek muffinů.

Peču 40 minut a nechám úplně vychladnout. Pak teprve muffiny vyndám ven. Chutnají trochu jako cheescake 🙂

Vaše Maruška