Teplá kakaová snídaňová kaše

kakaovakase2

Rychlá, výživná a chutná snídaně je něco pro mne. Tato kaše všechny mé parametry splňuje.

Včelí pyl, který jsem dnes použila k doslazení kaše, je téměř dokonalou potravinou nabytou vitamíny a minerály. Má sice vyšší pořizovací hodnotu, ale bohatě stačí dávka jedné až dvou lžiček. Jestliže vám do kaše na doslazení nevyhovuje včelí pyl (k dostání jen ve zdravé výživě, cena není nejnižší a není moc vhodný pro pylové alergiky), můžete použít jakékoliv jiné přírodní sladidlo (stevie, xylitol, lžička medu….).

Doporučuji však sladit co nejméně a spíše nahrazovat sladkou chuť ovocem – jablka, bobule apod.

Ingredience (na 1 porci)

  • 70g (něco mezi ½ až 2/3 hrnku) mletých lískových oříšků
  • 1/3 hrnku (100 ml) kokosového mléka z plechovky (nebo jiného rostlinného mléka, např. domácí mandlové)
  • 1 lžíce nepraženého kakaa
  • 2 lžičky včelího pylu
  • 1 malé jablko
  • 1/3 lžičky skořice
  • Špetka mletého hřebíčku

Postup

V kastrůlku jsem smíchala mléko a mleté lískové oříšky. Pár vteřin jsem nechala povařit a pak vychladnout na teplotu, abych v ní udržela prst. Mezi tím jsem si oloupala a nahrubo nastrouhala jablko, do kterého jsem vmíchala skořici a hřebíček. Následně jsem přimíchala nepražené kakao do teplé kaše, kterou jsem nalila na nastrouhané jablko. Kaši jsem zasypala včelím pylem.

Fotogalerie

Vaše Maruška