Kuličky se zeleným proteinem (raw, paleo, vegan)

Zelený protein skládající se z mladých trav (např. ječmen), z mořských řas a bylinek je v podstatě jediný doplněk stravy, který ve svém jídelníčku zařazuji, abych tělu dodala veškeré makroživiny (obzvlášť ve dnech cvičení). Sám o sobě mi nechutná a nejsem schopna jej vypít a klobouk dolů před každým ,kdo to v této podobě dává 😉 Občas protein smíchám s banánem a nebo zašvindluji do nějakého raw (tepelně nezpracovaného) pokrmu. Tyto kuličky jsem vyhotovila právě proto, abych měla další možnost, jak si pochutnat na zeleném proteinu (konkrétně používám Vitamineral green). Věřím, že zachutnají i vám a využijete jako rychlou svačinku i někde na cestách 🙂

P.S.: Namísto kuliček by určitě šly vyrobit i tyčinky.

1 kulička obsahuje 435 kJ; 104 kCal; 2g bílkovin, 12g sacharidů, 6g tuků

Ingredience na 17 kuliček

  • 120 g (1 hrnek) ořechů kešu natural
  • 200g sušených švestek bez přidaného cukru
  • 50g karobu (kdo nemá rád karob, může nahradit kakaem)
  • 60g bio kokosového cukru
  • 35g bio kokosového oleje v tuhém stavu
  • 30g zeleného proteinu
  • 1/3 lžičky růžové himalájské soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžičky mleté vanilky
  • strouhaný kokos na obalení

Příprava

V kuchyňském robotu s esovitými noži rozmixuji ořechy kešu na konzistenci strouhanky. Následně přidám sušené švestky a opět mixuji. Pak přihodím ostatní ingredience a mixuji, až mi vznikne lepivá směs. Z té uválím kuličky cca 4 cm v průměru.

Každou kuličku obalím ve strouhaném kokosu. Skladuji v lednici pro okamžitou konzumaci, nebo v mrazáku, ze kterého vyndám, a nechám krátce kuličky povolit.

Vaše Maruška