Plněné párty žampiony (keto, paleo, nízkosacharidové, bez lepku, bez laktózy)

Dnes se chystáme na párty ke známým, kde se bude zpívat a hrát 🙂 . Těším se velmi a také velmi ráda donesu něco dobrého, co se na takovou akci hodí a co z mého pohledu splňuje požadavky zdravého stravování = vyrobeno z přírodních a průmyslově nezpracovaných surovin + je bohaté na tělu prospěšné živiny. Tudíž jsem se vrhla na tvorbu plněných žampiónů, které jsou úžasnou a chutnou jednohubkou (pro všechny, co jedí houby ovšem 😉 )

Fotku mám ještě z plechu, protože není čas na nějaké aranžmá. Po vychladnutí dám vše do krabičky a pevně doufám, že se po nich dnes večer zapráší 🙂

1 kus/ žampión obsahuje 58 kJ; 14 kCal; 1,2g bílkovin, 0,3g sacharidů, 0,8g tuků

Ingredience na cca 73 kusů

  • 750g malých žampionů
  • 300g lososa bez kůže
  • 8 lístků petrželky
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 2 lžičky nasekaného kopru
  • 2 lžičky růžové himalájské soli
  • 1/3 lžičky mleté kurkumy
  • mletý pepř na dochucení
  • cca 17 ks (50g) černých oliv

Příprava

Žampiony očistím (což je asi na tomto receptu časově nejnáročnější), vyjmu z nich nožičky a dám je stranou. Očištěné žampióny dám na plech hlavičkou dolů. Žampionové nožičky dám do kuchyňského robotu (teď už vše za pomoci moderní techniky půjde ultra rychle 😉 ) a rozsekám je na kousky.

Přendám je do mísy.

Maso, lístky petrželky a jarní cibulku také vložím do kuchyňského robota.

Rozmixuji. Pak přidám vejce a vše rozmixuji na jemnou kaši.

Tu v míse smíchám s nasekanými nožičkami žampionů a s ostatními surovinami (kromě černých oliv).

Žampiony naplním (není třeba šetřit, náplně je dost) hotovou směsí. Pak si nakrájím olivy na kolečka a každé kolečko jemně přimáčknu do náplně.

Troubu předehřeji na 160°C a vše peču 20 min. Nechám vychladnout.

Vaše Maruška