Pražené mandle

Pražené mandle jsou výborné! Podomácku vyrobené skladujte ve vzduchotěsné nádobě a můžete si chroupat k svačině nebo zařadit jako variantu zdravého pamlsku i během nadcházejících vánočních svátků.

Mandle budeme předem namáčet, tím si zajistíme lepší stravitelnost. Uzená paprika je v kombinace s ostatními ingrediencemi na pražených mandlích naprosto skvělá.

Ingredience na 8 porcí

  • 300 g mandlí
  • 1 lžíce BIO kokosového oleje
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • 2 špetky kajenského pepře (nebo dle potřeby pálivosti)
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 2 lžičky růžové himalájské soli
  • 2 stroužky prolisovaného česneku

Příprava

Mandle namočím do vody na 12 hodin. Průběžně vodu vyměňuji. Vodu sliji a mandle co nejvíce vysuším ručníkem. V misce smíchám mandle s olejem a ostatním kořením. Dám na plech a vložím do předem předehřáté trouby na 150°C.

Každých 10-15 minut mandle vařečkou promíchám a opět rovnoměrně rozprostřu po celé ploše plechu. Peču hodinu a půl (nebo tak dlouho, aby byly mandle plně vysušené).

Vaše Maruška