Jablečný chléb s jablečnou „marmeládou“

Sezóna jablek je v plném proudu, a tak nemohu jinak – těsto z jablek, marmoška z jablek – o jablkách se mi snad bude i zdát 🙂

Do domácí rychlo-marmelády jsem (vyzbrojena na chřipkové období J) ještě na poslední chvíli zamíchala i čerstvě nastrouhaný zázvor. Udělala jsem velmi dobře!

Kombinace chleba a marmelády se zázvorem je pro tento podzimní čas naprosto ideální.

Ingredience (na 1 chléb)

Chleba

  • 700g (6ks) středně velkých jablek
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • ¾ hrnku kokosové mouky
  • 6 vrchovatých lžic konopného proteinu (běžně k dostání v DM drogerii nebo ve zdravé výživě)
  • 2 vejce
  • jemně nastrouhaná kúra z 1 BIO citrónu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička jedlé soli
  • špetka soli

Marmeláda

  • 250g (3ks) malých sladkých jablek
  • Lžička čerstvého jemně strouhaného zázvoru
  • 1 a ½ lžíce chia semínek

Příprava

Chleba

Troubu jsem předehřála na 175°C.

Do kuchyňského robota s esovitými noži jsem vložila oloupaná a zbavená jadřinců jablka a kromě kokosové mouky všechny ostatní ingredience. Vše jsem rozmixovala na jemnou tekutou kaši a až na závěr jsem přisypala kokosovou mouku, která těsto zahustila.

 

jablecnychleb

Do malé formy na chleba (22 x 12 cm) jsem vložila pečící papír, přidala těsto a uhladila ho stěrkou do rovna.

Vložila jsem do trouby a pekla 60 minut.

jablecnychleb1

Hotový chléb jsem vyndala z trouby, nechala lehce vychladnout a pak vyklepla na talíř. Po úplném vychladnutí jsem ho nakrájela na chlebové plátky, na které roztírám domácí marmeládu.

Marmeláda

Oloupaná a odjádřená jablka jsem nastrouhala na jemném struhadle – vznikla mi jablečná kaše. Do kaše jsem přimíchala jemně strouhaný zázvor a chia semínka, která po chvíli zgelovatí a kaši zahustí. „Marmeládu“ skladuji v lednici.

Jablecnychleb3

jablecnychleb4jpg

Vaše Maruška