Ledová čokoláda s rostlinným proteinem (nízkosacharidové, paleo, vegan)

Ledová čokoláda je v létě naprosto luxusní – jak se v puse rozplývá je nepopsatelné 😉 .  Vymyslela jsem zdravější verzi takového mlsání a nenápadně jsem do ní „zamaskovala“ zelený protein z mořských řas (jeho základem jsou superpotraviny – mořské řasy chlorella a spirulina).  Předem podotýkám, že toto není žádná reklama – je to jediný doplněk stravy, který používám k celkovému navýšení bílkovin, vitamínů i minerálů ve stravě. Občas si ho mixuji po tréninku s banánem a dělám si  takový, zelený puding. Samostatně bych tento protein nedala a v ledových, čokoládových tyčinkách není chuťově znát.

Tyčinky skladuji každou zabalenou zvlášť v mrazáku. Stačí vyndat a vychutnat 🙂

Kdo by chtěl udělat radost hostům, může ji nakrájet na kostičky nebo dát do formiček a mít tak různé tvary.

1 porce obsahuje 237 kCal, 19 g tuků, 9 g bílkovin a 15 g sacharidů

Ingredience na 16 porcí

  • 250g mandlového másla (kupuji v drogerii DM)
  • 120g panenského, kokosového oleje
  • 1/3 lžičky růžové, himalájské soli
  • 120g rozinek
  • 120g zeleného, rostlinného proteinu (kdo není na něj zvyklý, může začít s nižším dávkováním)
  • 50g nepraženého kakaa (kupuji v drogerii DM)
  • 100g vysokoprocentní, hořké čokolády (používám 80%)
  • 2 lžíce medu

Pomůcky

  • kuchyňský robot s esovitými noži nebo tyčový mixér
  • obdélníková forma 25cm x 19cm (vnitřní rozměr)
  • pečící papír
  • ostrý nůž

Příprava

Do misky dám mandlové máslo, ve vodní lázni rozpuštěný kokosový olej, teplý tak akorát, abych v něm udržela bez problémů prst (na obrázku mám ztuhlý kokosový olej, ale rozpuštěný udělá pak lepší konzistenci na přípravu), sůl a rozinky  Tyčovým mixérem vše rozmixuji na jemnou kaši. Následně přimíchám kakao, opět rozmixuji tyčovým mixérem. Stejně postupuji, když přidám zelený protein. Nakonec přimíchám ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu a med.

Formu vytřu kokosovým olejem, aby v ní papír držel, a pak vložím pečící papír, který je ustřižený na šíři formy. Hmotu nanesu do formy (má konzistenci takového blátíčka 😉 ), rozetřu stěrkou po celém povrcu rovnoměrně a nechám ztuhnout přes noc v lednici.

Ráno vyklepnu z formy a ostrým nožem nakrájím na 16 tyčinek. Tyčinky zabalím do folie a skladuji v mrazáku.

Vychlazené z mrazáku se dají krásně ukousnout a drží tvar.

Vaše Maruška